Nemzetközi kapcsolatok

Raymond Kurzweil látogatása az egyetemre

Az MNB-BME Együttműködés egyik legnagyobb kihívása 2020/21-ben Raymond Kurzweil világszerte híres jövőkutatú meghívása volt az egyetemre, amely végül a járványhelyzetre való tekintettel sajnos csak online formában valósulhatott meg 2021. május 20-án.

Raymond Kurzweil a legismertebb futurista, feltaláló, előadó, vállalkozó, aki a digitális technológiák drámai hatásairól könyveket írt, számos TED előadásból ismert és nem utolsó sorban a Google egyik műszaki igazgatója.

A rendezvény hallgatósága az eseményt, illetve annak keretében Raymond Kurzweil 30 perces szakmai előadását egy zárt online platformon, élő adás formájában követhette nyomon. A félórás előadás megtartása néhány, az előadóval előzetesen ismertetett közönségkérdéssel zárult.

Raymond Kurzweil menedzsmentje kérésének megfelelően az előadásáról nem készült felvétel amely terjesztésre kerülhet, az előadás zárt jellege biztosította a Könyvklub eseményének exkluzivitását.

A látogatást megelőzte egy előzenekarként funkcionáló workshop is. 2021. május 17-én az MNB-BME Könyvklub eseményén Héder Mihály egyetemi docens vezetésével Ray Kurzweil, a mesterséges intelligencia nemzetközi hírű kutatójának The singularity is near c. könyvét, az After Shock címmel megjelent, több mint száz futurista gondolatait összegző esszékötetét, valamint Ray Kurzweil és Tracy J. Trothen Spiritualities, ethics, and impications of human enhancement and artificial intelligence c. művét ismertették a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői. Az esemény zárásaként Kristóf Péter, az ExO Works Közép-európai nagykövete tartott rövid előadást Kurzweil üzleti gondolkodásra gyakorolt hatásáról.

Vonatkozó hírek

Vonatkozó blogbejegyzések