You are currently viewing Az MNB Felsővezetői Kurzusán második vendégünk: Szeniczey Gergő

Az MNB Felsővezetői Kurzusán második vendégünk: Szeniczey Gergő

Szeniczey Gergő, az MNB Tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatója.

Előadásának témája: A tőkepiacok és a biztosítási piacok folyamatai, innovációk és trendek

Előadás időpontja: 2021.10.04.

Az előadóról rövid szakmai életútja:

Közgazdász diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, jogi szakoklevelet az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében szerzett.

2013 októbere óta – 15 éves ellenőrzési tapasztalat birtokában – a Magyar Nemzeti Bank Piacellenőrzési és felügyeleti főosztályának vezetőjeként, majd a Tőkepiaci és piacfelügyeleti igazgatóság vezetőjeként, 2019 októberétől pedig ügyvezető igazgatóként irányítja a Tőkepiacok és biztosítók prudenciális, fogyasztóvédelmi felügyeletéért és piacfelügyeletért felelős ügyvezető igazgatóságot.

Számos hazai és nemzetközi szervezet munkájában vállal szerepet, tagja a nemzeti pénzügyi felügyeleti hatóságok részvételével működő Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) felügyeleti tanácsának, illetve az Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete (IOSCO) Presidents Committee-jének, emellett több szakmai bizottság és munkacsoport munkájában is részt vesz.

A Befektető-védelmi Alap (BEVA) igazgatóságának tagja.