You are currently viewing MNB-BME Kutatási verseny és egyetemi ösztöndíj pályázat – 2021/2022 tavaszi félévre

MNB-BME Kutatási verseny és egyetemi ösztöndíj pályázat – 2021/2022 tavaszi félévre

Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 2021-2022-es tanév tavaszi félévében is meghirdeti kutatási versenyét és az ehhez kapcsolódó egyetemi ösztöndíj pályázatot is

A BME és az MNB közös célja, hogy ösztönözze a BME hallgatóit többek között a pénz jövőjével, valamint a fenntarthatósággal kapcsolatos, világszerte folyó közgazdasági kutatások megismerésére, továbbgondolására, illetve saját kutatásuk megkezdésére, szakmai véleményük megfogalmazására, továbbá elismerje ezen erőfeszítéseiket.

A Pályázatban két kategóriában lehet pályázni:

  1. Digitalizáció, mesterséges intelligencia és adatkorszak
  2. Zöld pénzügyek, zöld gazdaság

Pályázatot nyújthat be valamennyi, a 2021/2022. tanév 2. (tavaszi) félévében a BME bármely Karának teljes idejű vagy részidős alap-, mester-, osztatlan képzésében részt vevő aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója.

A pályázaton elnyerhető ösztöndíjak

  1. helyezett: 500 000 Ft
  2. helyezett: 350 000 Ft
  3. helyezett: 250 000 Ft

A pályázat tartalmi, formai és minőségi előírásainak megfelelő pályaművet benyújtók pályaművenként egyszeri, 50.000 Ft összegű kiválósági ösztöndíjban részesülnek!
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. május 2.

Részletes pályázati kiírás

Adatkezelési tájékoztató

Adatvédelmi  tájékoztató

Hallgatói nyilatkozat

A Pályázatról további felvilágosítás Dr. Surman Vivientől (surman.vivien@gtk.bme.hu) és Dankó Dórától (danko.dora@gtk.bme.hu) kérhető.