You are currently viewing Meghívó a Digitális transzformáció technológiai kérdései című kötet bemutatójára

Meghívó a Digitális transzformáció technológiai kérdései című kötet bemutatójára

Megjelent az első magyar mesterséges intelligencia tudástár

Alakítja vagy követi Magyarország a jövő intelligens technológiáit?

A Magyar Nemzeti Bank és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértőinek összefogásával hiánypótló tanulmánykötet készült a mesterséges intelligencia, valamint a blokklánc technológia és a gépi tanulás témaköréről. A kötetet a szerkesztők mutatják be a Műegyetemen 2022. január 27-én.

A digitális technológiák terjedése az életünk minden területét radikálisan átalakítja, a mesterséges intelligencia segítségével egyre jobban megérthetjük és befolyásolhatjuk a világot, az adatok gyűjtésével és elemzésével egyre megbízhatóbb tudás alapján dönthetünk. Az új megoldások kulcsa az egyre több adat és az egyre okosabb algoritmus. Ezek feltárásában létrehozásában, kutatásában, oktatásában élenjáró a Műegyetem. Ezen folyamatok megértésében segíthet a Gondolat Kiadó gondozásában Digitális transzformáció technológiai kérdései – Digitális lábnyomaink, mesterséges intelligencia, ipari IoT című tanulmánykötet, amely a BME Villamosmérnöki és Informatikai, valamint Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának oktatói írtak a Magyar Nemzeti Bankkal való együttműködés keretében. A kiadvány fontos részleteket mutat be a világunk digitális átalakulásáról és mesterséges intelligencia kérdéseiről közérthetően, de mérnöki szempontból megfogalmazva az aktuális kutatásokat a digitális lábnyomok, a dolgok internete (IoT) és az Ipar4.0 témákban. A kötet a technológiai kérdések társadalmi és üzleti vonatkozásait is vizsgálja, kitérve a gépi tanulási modellek etikus használatának kérdéseire és a mesterséges intelligencia alkalmazásának hatására a pénzügyi folyamatokra.

A 2022. január 27-én 16 órakor kezdődő könyvbemutató helyszíne BME K épületének Pécsi Eszter Rendezvényterme (1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3., I./95.).

A könyvbemutató élőben és online megtekinthető itt: Könyvbemutató | BME-MNB: Digitális transzformáció technológiai kérdései – YouTube.

A könyvbemutató programja:

Köszöntő: Dr. Levendovszky János,tudományos és innovációs rektorhelyettes egyetemi tanár

Bemutatkozik a kötet: öt nagy fejezet a trendekről a blokklánctól, az IoT-n át az ipar 4.0-ig

Kerekasztal beszélgetés a kötet szerzőivel és szerkesztőivel:

  • Dr. Magyar Gábor, egyetemi docens
  • Dr. Varga Pál, tanszékvezető, egyetemi docens
  • Gáspár Csaba, DMLab laborvezető
  • Dr. Nemeslaki András, tanszékvezető egyetemi tanár
  • Dr. Szakadát István, tanszékvezető egyetemi docens
  • Fáykiss Péter, igazgató, MNB Digitalizációs igazgatóság

A könyvbemutató moderátora Dr. Héder Mihály, tanszékvezető, egyetemi docens

Regisztráció (2022. január 26-án 14 óráig):

https://forms.gle/fpQqdAVWAqQrG22V6

A rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek vehetnek részt és a védőmaszk használata kötelező.