You are currently viewing MNB-BME Bank to the Future Design Sprint 2022 eredmények

MNB-BME Bank to the Future Design Sprint 2022 eredmények

Az MNB és a BME közötti együttműködés keretében meghirdetett harmadik „Bank to the Future” Design Sprint verseny 2022. márciusában indult, kétfordulós formában. Az ötletverseny keretében a BME hallgatóiból álló 3-4 fős csapatoknak egy fiktív kereskedelmi bank mobilbanki applikációját kellett kiegészíteniük a zöld pénzügyeket és a fenntarthatóságot támogató funkciókkal. A versenyen résztvevő csapatok feladata a funkciók részletes megtervezése és a kapcsolódó felhasználói felület kialakítása volt egy kattintható prototípus formájában.

A döntőre 2022. április 12-én online módon, a csapatok és a szakmai zsűri interaktív részvételével került sor, ahol minden csapat a korábban elkészített videóval mutatta be ötletét, majd a zsűri kérdéseire válaszoltak. Az eseményt Szombati Anikó, az MNB Digitalizációért és FinTech szektor fejlesztéséért felelős ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke nyitotta meg. A zsűriben rajta kívül Dr. Danyi Pál, a BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszék egyetemi docense, Kim Donát, az MNB Fenntartható pénzügyi elemzési osztályának osztályvezetője és Szabó Bálint, a BME GTK Ergonómia és Pszichológia Tanszék egyetemi tanársegédje vettek részt.

A verseny fődíját, 2 millió forintot, a zsűri által legjobbnak ítélt ötlettel a „Green Bandits” csapat nyerte, míg az 1 millió forintos különdíjat a „greenPeace” csapat kapta. A fődíj és a különdíj mellett tematikus díjak is kiosztásra kerültek. A Kreatív csapat díjat a „Pénzáram” csapata, a Zöld innováció díjat a „Money Heist” csapata, a Legjobb prezentáció díjat a „Mechatronics” csapata, az Alkalmazott UX díjat pedig a „STEB” csapata kapta.

„GreenBandits”: Acsai Imre (KJK), Kereszturi Levente (GTK), Rozs Bálint (GTK)
„greenPeace”: Freund László (VIK), Török Péter (VIK), Varjú Ákos (VIK)
„Pénzáram”: Bárdos Bors Márton (GTK), D. Tóth Zsófia (GTK), Ötvös Pál (GTK), Parajdi Bence (GTK)
„Money Heist”: Kántor Tamás (GPK), Merkei Dóra (GTK), Szili Ákos (GTK), Tóth Amanda (GPK)
„Mechatronics”: Csuta Ákos Koppány (GPK), Dobák Dávid (GPK), Hepp Ádám Attila (VIK)
„STEB”: Kertész Dániel (GTK), Pekáry Márton (GTK), Szabolcs Máté (GTK)

Szívből gratulálunk a helyezést elért csapatoknak, valamint Karunk további hallgatóinak: Birtalan Kingának, Dobos Károlynak, Révbíró Mártonnak és Polyák Petrának!

További információ: Az MNB-BME együttműködés keretében zöld mobilbanki funkciókat terveztek a jövő fejlesztői